آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی
با دانلود تحقیق در مورد اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی
فرمت فایل: word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:28 صفحه
قسمتی از فایل:خصوصیات فعالیتهای تجاری اسلامی
اسـلام اسـاسـاً مجمـوعـهای از رهنمـودهـای اخلاقی است. رهنمودهای اخلاقی دین اسلام حاکمبر زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان است. بعضی از رهبران دینی عقیده دارند، فعالیتهای اقتصادی در اسلام بر دو ستون اخلاقی عدالت و احسان استوار است. این ارزشها، ارزشهایی بنیادی است که برای تمام زوایای زندگی انسان، رهنمود دارد. بنابراین تجارت اسلامی باید برپایه این ارزشها انجام شود.
عدالت
قرآن، حفظ عدالت را تحت هر شرایطی و در تمام جوانب زندگی انسان لازم میداند. پیامبر گرامی (ص) نیز بر حفظ عدالت اصرار داشتند و با بـــیعـــدالـتـــی بـــهشـــدت بـــرخــورد مــیکـردنـد. قـرآن بـه مسلمـانـان دستور میدهد که برای شهادت دادن و تـصمیمگیـــری در مـوضـوعات مناقشهانگیز بین مـسلمـانـان و حتـی در رابطه با دشمنان، از مسیر عدالت خارج نشوند. بنابراین مسلمانان باید برای برقراری عدالت تلاش جمعی کنند. بهعبارت دیگر مسلمانان نباید به دیگران ستم کنند یا زیر بار ستم دیگران روند.
احسان
احسان بهمعنای رفتار حسنه یا کمک به دیگران بدون چشمداشت یا ایجاد تعهد برای آنان است. بعضی از دینداران احسان را حتی برتر از عدالت میدانند. احسان زندگی را زیبا میکند. اگر عدالت جامعه را از استثمار و رنجها محافظت میکند، احسان زندگی را شیرین و گوارا میسازد.
در حوزه تجارت، روشهایی مانند مدارا، انگیزه خدمتگزاری، توجه به خداوند و رضامندی او موجب تقویت احسان میشود.
مدارا از پایههای احسان است. مدارا از صفات خداوندی است و مسلمانان تشویق شدهاند که این صفت را در درون خود زنده نگهدارند. مدارا را میتوان در قالب احترام به دیگران، گذشت، و بر طــرف کـردن مشکـلات دیگـران بیـان کـرد. منظـور از انگیـزه خدمتگذاری این است که سازمانهای تجاری باید نیازها و منافع دیگران را درنظر بگیرند. بنابراین، مسلمان در فعالیتهای تجاری باید در پی ارائه خدماتی باشد که مورد نیاز واقعی جامعه او و جامعه انسانی است.
اگرچه قرآن تجارت را مشروع میداند اما نباید مشغله تجارت، انسان را از خداوند و دستورهای او غافل کند. مسلمان باید در هر حالت، چه موفقیت ، چه شکست به یاد خدا باشد. رضایت او باید مسیر زندگی انسان را تعیین کند.
فعالیت تجاری باید منطبق با ارزشهای اخلاقی قرآن باشد. قرآن انسان را از نعمات این جهان منع نکرده است، اما نباید لذات دنیوی چشم او را کور کند.
اهداف حسابداری اسلامی
برای حسابداری اسلامی اهداف متفاوتی مانند سودمندی برای تصمیمگیـری، وظیفـه مبـاشـرت پــاسخگـویـی اسلامی و پاسخگویی از طریق زکات ذکر شده است.
سودمندی برای تصمیمگیری
ایــــن هـــدف تـــوســـط ســـازمـــان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) پیشنهاد شده است. در بیانیه شماره یک این سازمان بیان شده است که اهداف حسابداری مالی نوع و ماهیت اطلاعاتی را تعیین میکند که باید در گزارشهای مالی برای کمک به استفادهکنندگان این گزارشها در تصمیمگیری ارائه شود. بنابراین گزارشهای مالی باید اطلاعات سودمند برای استفادهکنندگان ارائه کند. این اطلاعات شامل موارد زیر است: