آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد كارآموزي تهيه و اصلاح بذر و نهال
با دانلود تحقیق در مورد كارآموزي تهيه و اصلاح بذر و نهال در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق كارآموزي تهيه و اصلاح بذر و نهال را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق كارآموزي تهيه و اصلاح بذر و نهال ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد كارآموزي تهيه و اصلاح بذر و نهال
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:60 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه:
تاريخ شروع كارآموزي دوره كارآموزي اينجانب در مورخه 17/7/84 آغاز شد. قرار بر اين شد كه طي يك دوره 45 روزه به مدت 35 روز در ايستگاه تحقيقات عراقي محله و مدت 10 روز در مركز تحقيقات و بخش تهيه و اصلاح بذر و نهال مشغول بكارآموزي شدم.
ايستگاه تحقيقات كشاورزي عراقي محله گرگان:
در بدو ورود به ايستگاه تحقيقات عراقي محله به تابلويي برميخوريم كه مشخصات ايستگاه به اختصار و به شرح زير درج گرديده است:
· ايستگاه تحقيقات كشاورزي عراقي محله
· تاسيس 1337
· مساحت 37 هكتار
· ارتفاع از سطح دريا 5/5 متر
· ميزان بارندگي 450-400 ميليمتر
پروژههايي كه در ايستگاه بر روي آنها كار ميشود، عبارتند از:
دانههاي روغني؛
ذرت؛
گياهان علوفهاي؛
غلات؛
حبوبات؛
سبزي و صيفي.
اما در تحقيقات جديد كه توسط مهندس كشت كار انجام گرفته، مساحت كل ايستگاه، 45 هكتار بود و ايشان نقشه كلي ايستگاه را كشيده و تمام تقسيمات موجود در ايستگاه را به صورت نقشه نشان دادهاند.
سويا
تاريخچه
اين گياه در اصول بومي آسيا و استراليا ميباشد و گياهي است مهم كه بيش از نيمي از روغن دنيا و بيش از 70% تجارت كنجاله دنيا را به خود اختصاص داده است. امريكا بزرگترين توليد كننده سويا، 63% توليد جهاني را به خود اختصاص داده است. سهم ايران، حدود 001/0%، يعني حدود 200 هزار تن ميباشد و بيشتر به منظور تهيه روغن كشت ميشود كه 90% آن نيز در شرق مازندران و استان گلستان كشت ميشود. اين در حالي است كه در دنيا بخصوص در كشورهاي توسعه يافته، از اين گياه فرآوردههاي فراواني از قبيل شير، لبنيات، ماست، كره و بستني بدست ميآورند و مصرف سبزي خوردني نيز دارد.
تاريخ دقيقي در مورد كاشت اين گياه در ايران در دسترس نيست، ولي از قديمالايام در گيلان نوعي سويا موسوم به پشم باقلا يا خرس باقلا كشت ميشده، ولي در سال 1341 گروه صنعتي بهشهر با وارد كردن تعدادي بذر از آرژانتين، اقدام به كشت آن نموده است.
گياهشناسي
نام علمي سويا Glysin max، ديپلوئيد و مقدار كروموزم آن 40 است. گياهي است يكساله، ارتفاع بوته 180-75 سانتيمتر، عمق ريشه آن تا حدود 160-150 سانتيمتر و ريشههاي فرعي آن در حدود 60-30 سانتيمتر در خاك متفرقند. سه نوعه ريشه دارند: نابجا، اصلي و فرعي كه برخي مواقع بر روي آنها برجستگيهايي ديده ميشود كه محل زندگي باكتريهاي ميلهاي به نام ريزوبيوم ژاپونيكم است كه در صورت نيتروبودن خاك بعد از 42-30 روز از كاشت ظاهر ميشوند.
3 نوع برگ در سويا ديده ميشود:
1. برگهاي لپهاي 2. برگهاي ساده و 3. برگهاي 3 برگچهاي
زير و روي برگ و همچنين سطح ساقه و غلات سويا پوشيد از كركهايي به رنگ طلايي يا نقرهاي بسته به رقم ميباشد.
كاشت:
در گلستان ارقام ويليامز به عنوان زودرس، هيل و سحر به عنوان ميانرس و گرگان 3 به عنوان ديررس كشت ميشوند.
آمادهسازي زمين:
معمولاً كشت سويا به دو صورت بهاره و تابستانه صورت ميگيرد.
در كش بهاره، زمين را در زمستان يك شخم عميق زده و در بهار نيز يك شخم به عمق 20 سانتيمتر برخلاف شخم قبلي ميزنيم. پس از تسطيح آبياري انجام گرفته و عمليات كشت به صورت رديفي و حتماً به شيوه هيرمكاري صورت ميگيرد، زيرا هم به كمبود آن و هم به زيادي آن حساس است.
عمق كاشت بذر، 5-3 سانتيمتر بسته به بافت خاك ميباشد.
فاصله رديفهاي كاشت در ارقام بهاره، 65-45 سانتميتر و ارقام تابستانه، 40-25 سانتيمتر ميباشد.
خاك مطلوب آن رسي ـ شني با بافت متوسط و اسيديته 7-6، به شوري حساس ميباشد و در Ecهاي بالاتر از 4 ميليموس گلها عقيم ميشوند.
تاريخ كاشت در كشت بهاره بايستي در اولين فرصتي كه پيش آمد، يعني بعد از رفع سرماي زمستانه اقدام به كشت نمود. در كشتهاي تابستانه به علت حساسيت اين گياه به طول روز نبايستي تاريخ كاشت آن عقب بيافتد.