آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد معرق موزاییک
با دانلود تحقیق در مورد معرق موزاییک در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق معرق موزاییک را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق معرق موزاییک ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد معرق موزاییک
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:37 صفحه
قسمتی از فایل:
تعریف معرق کاری در فرهنگ نامه ها
فرهنگ عميد
معرق
مرد كم گوشت و لاغر ، شراب رگدار از آب ، شرابي كه با اندكي آب مخلوط شده باشد ، در فارسي به نوعي از كاشي هم مي گويند كه از تكه هاي ريزريز با اشكال گوناگون ساخته مي شود.
موزائيك
نوعي از نقاشي و خاتم كاري با گچ يا سيمان ، نوعي آجر كه با سيمان و شن هاي رنگين ساخته مي شود
فرهنگ دهخدا
معرق كاري :
ساختن يا نصب كاشي هاي معرق ، معرق كاري در قرن 6 هجري يعني در دوره سلجوقيان به سمت كمال رفت و بسيار متداول گرديد. در قرن هشتم هجري هنرمندان معرق كار بمراتب از هنرمندان عهد سلجوقي جلو افتادند .
در اين قرن موفق شدند اجزايي را كه اشكال معرق از آنها تشكيل مي يابد كوچكتر كنند و لطيفترين و زيباترين اشكال بنائي و هندسي را در مجموعه اي از رنگهاي زيبا و براق كه جز در فنون و صنايع شرقي مخصوصاً ايراني ديده نمي شود نمايش دهند . مخصوصاً ارزاني معرق بيشتر موجب شيوع آن گرديد . زيرا هزينه ساختن معرقهاي لعاب صدفي دار بمراتب كمتر از هزينه آجرهاي كاشي مينايي بود و علت اين امر واضح است. زيرا در كاشي لازم بود پس از كشيدن رنگ و نقش يك بار ديگر آن را در كوره گذارند و اين عمل گذشته از هزينه اضافي كه داشت چندان مورد اطمينان نبود و چه ممكن بود كاشيها از كوره سالم بيرون نيايد ، صنعت معرق كاري در قرن هاي نهم و دهم هجري به منتهاي ترقي خود رسيد در اين دوره مراكز مهم معرق سازي شهرهاي اصفهان ، يزد ، كاشان ، هرات ، سمرقند و تبريز بود.
موزائيك : ( فرهنگ دهخدا )
مجموعه مكعبهاي كوچك رنگارنگ از مرمر يا اسمالت (smalt) كه رسمي هندسي مانند كتاب را تشكيل مي دهد و در سيمان كار گذاشته شده نوعي آجر كه با سيمان ساده يا رنگين يا ساده ساخته شود
موزائيك Mosaic ) معرق( ( دايره المعارف هنر ، نوشته رويين پاكباز )
طرح پيك نما يا انتزاعي ساخته شده از قطعات سنگ ، شيشه ، سفال ، چوب رنگين بر روي ديوار ، سقف ، زمين و غيره هنر موزاييك از ديرزمان شناخته شده بود و تا به امروز نيز كاربرد دارد. در بين النهرين و مصر باستان نوعي موزائيك در اندازه هاي كوچك و براي مصارف تزئيني و زينتي ساخته مي شد ولي روميان آن را چون يك قالب هنري همپايه ديوارنگاري به كار مي بردند . صنعت موزاييك سازي توسط هنرمندان صدر مسيحيت ادامه يافت و در اوايل قرون وسطي به خصوص در قلمرو امپراتوران بيزانسي به اوج شكوفايي خود رسيد ( مثلاً موزاييك هاي كليساي سان وتيله در راونا )
تاريخچه معرق كاشي
مركز اوليه صنعت كاشي سازي درشهركاشان بوده و در ابتدا پيدايش پديده اي از نوع تكامل يافته صنعت سفال سازي و ظروف لعابدار و مينايي مي باشد و در نهايت ممتاز ترين نوع كاشي ، خشتي كه در دوران تحول اين صنعت پديد آمد محراب هاي بزرگ ، قوي و كتيبايي پيوسته خطي بود كه براي مساجد و مقابر و اماكن عمومي ساخته مي شد. بزرگترين خانواده كاشي سازان كه در پيشه موروثي مهارت كامل و علم داشتند اولادان ابوطالب بودند زيرا علاوه بر آثار هنري چند نسل متوالي كه تا كنون باقي مانده است در نتيجه كشف كتاب خطي در موضوع دستورهاي فني سفال سازي ، از تحليل و تركيب مواد لازم تا حرارت دادن در كوره و غيره ، تخصص و هنرمندي آنان ثابت و آشكار شده است.
اين كتاب كه در سال 1314 شمسي از كتابخانه مسجد اباصوفيه اسلامبول بدست آمده ، در سال 700 قمري بقلم ابوالقاسم عبداله بن علي بن محمد القاشاني المورخ ، نگاشته و به تاج الدين وزير سلطان محمد خدابنده اهدا شده است . مؤلف نامبرده از جمله مورخين و كساني است كه در تأليف كتاب جوامع التواريخ رشيدي شركت و سهم بسزايي داشته است . خود او نيز تاريخ سلطان محمد خدابند را جداگانه تأليف كرده و گذشته از مراتب فضل و دانش وي ، از خاندان ابي طاهر مي باشد. در صنعت كاشي سازي شهرت و مهارت كامل داشته اند . جدش محمد بن ابي طاهر و پدرش علي بن محمد و بردارش يوسف بن علي تا اواخر قرن هشتم هجري سرگرم به اين كار بودند.و نام آنها در آثارشان جاويدان مانده است.