آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد سویای علوفه ای
با دانلود تحقیق در مورد سویای علوفه ای در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق سویای علوفه ای را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق سویای علوفه ای ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد سویای علوفه ای
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:39 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه:
کشاورزان نیمه شرقی چین شمالی در دوران حکومت سلسله شانگ (110- 1700سال قبل از میلاد مسیح) یا احتمالاً مدت ها قبل از این تاریخ سویا، (L) Glycine max را اهلی کردند. چندین هزار سال است که مردم آسیای شرقی از سویا برای غذای انسان و دام و به عنوان دارو برای درمان برخی اختلال هایی که در بدن انسان رخ می دهد، استفاده می کنند.
سویا خیلی دیر به آمریکای شمالی رسید. ساموئل باون، ملوانی که در کمپانی هند شرقی خدمت می کرد، برای نخستین بار این گیاه را در سال 1765 وارد کرد. باون سویا را از طریق لندن، از چین به ساوانا(واقع در مستعمرۀ جورجیا) برد. او از سویایی که در مزرعه اش کاشته بود، سس سویا تهیه و آنرا به لندن صادر کرد.
در سال 1851 دکتر بنجامین فرانکلین ادوارد سویا را به نیمه غربی ایالات متحده امریکا وارد کرد. او بذر سویا را از ماهیگیران ژاپنی اوکلند از دریا نجات داده شدند، به دست اورد. این کشتی شکر و کالاهای دیگری از هنگ گنگ به مقصد سانفرنسیسکو حمل می کرد. ادوارد بذر را به جان اچ. لی اهل آلتون در ایالت ایلینوی داد و او در تابستان 1851 آنرا در باغ خود کاشت. کشاورزان تا سال 1854، سویا را که در سال 1851 به ایلینوی آورده شده بود در سراسر ایالات متحده تکیر کردند و رواج و مورد ارزیابی قرار دادند.(3)
سویا یکی از گیاهان دانه روغنی و علوفه ای که مبدا آنرا آسیای شرقی می دانند. سویا اسامی فارسی مختلفی دارد مانند: سوژا، لوبیا، پشم باقلا، کرد باقلا، لوبیا دانه روغنی بومی چین و منچوری می باشد. سویا متعلق به تیره پروانه آسا و جنس گلاسین Glycine دارای 40 گونه مختلف است. دانه سویا روغنی دارای حدود 18% روغن خوراکی بسیار مرغوب، 50- 35% پروتئین می باشد. در آسیای شرقی آنرا به مناسبت زیادی پروتیئن گوشت مزارع نامیده اند. پروتئین سویا دارای ارزش بیولوژیکی زیادی بوده و دانه آن غنی از مواد غذایی قابل هضم، کلسیم زیاد، آهن و ویتامین های مختلف است.(7)
اهمیت اقتصادی سویا:
مسئله اقتصادی سویا بسیار پیچیده است. ولی اصولاً سه بازار عمده برای دانه، و کنجاله موجود است. کنجاله سویا به عنوان یک منبع پروتئین جهت اختلاط با سایر خوراک های دام و مرغ به شدت مورد تقاضا است. سویا جهت خوراک انسان به مواد متفاوت دیگر تبدیل می شود که البته مقدار ناچیز آن ناچیز است و تاثیر چندانی بر قیمت سویا ندارد. قیمت سویا در منطقه و جهان اساساً تحت تاثیر تقاضا برای روغن و کنجاله است.(7)
ایالات متحده صادر کننده عمده سویا در بازار جهانی است و منبع 80% دانه سویایی است که در تجارت بین المللی جریان دارد. حدود 35% محصول سویا در ایالات متحده بصورت دانه عملاً از طریق بنادر خلیج گلف صادر می گردد و در کشورهای وارد کننده به فرآورده های ضروری تبدیل می شود. برزیل دومین تولید کننده بزرگ روغن سویا و سومین صادر کننده آنست. بیش از 2/1 صادرات دانه سویا به کشورهای اروپا ی غربی بخصوص هلند و آلمان صورت می گیرد. اما ژاپن بزرگترین مصرف کننده سویای ایالات متحده است. کنجاله سویا در تغذیه مرغ و دام به عنوان منبع پروتئینی مصرف می گردد. میانگین تولید کنجاله حدود79% کل دانه سویا بوده که مقدار پروتئین آن حدود 50% می باشد. کنجاله سویا به عنوان یک منبع پروتئینی مانند کنجاله پنبه دانه، آشغال گوشت، پودر ماهی و گلوتن آن حدود 10% نیاز حیوان به پروتئین را تامین می کند.(7)
از فرآورده های ترکیبی مانند آرد سویا با چربی و یا بی چربی، نبوده و در صورت نیاز طی پروسه ای طعم زدایی شوند. آرد سویا با چربی یا بی چربی، در قنادی مصرف می شود. کنستانترۀ پروتئین سویا به فرمهای مختلف جهت تهیه بعضی محصولات گوشتی و همچنین بصورت نوعی بافت در افزایش حجم گوشت به کار میروند. یسیتین که یک فسفاته است توسط حلال از روغن خام سویا استخراج شده و در مواد تثبیت کننده و مرطوب کننده مصرف می شود.(7)