آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد كودتاي 28 مرداد
با دانلود تحقیق در مورد كودتاي 28 مرداد در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق كودتاي 28 مرداد را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق كودتاي 28 مرداد ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد كودتاي 28 مرداد
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:54 صفحه
قسمتی از فایل:
ملُــكِ مـا را خوردني فهميــده است بـر سـر مـا شيـــرهها ماليــده است
او گمان دارد كه ايران خوردني است همچو شيره سرزميني خوردنيست
بـا وثــوقالــدولــه بســـت اول قــرار ديــد از آن حاصــلي نـامـد بكــار
چون كه او مـأيوس گرديد از وثـوق كـودتايي كرد و ايـران شد شلــوغ
ميرزاده عشقي شاعر و روزنامهنگار مبارز، از شعر "جمهوري سوار" در مورد دولت استعماري انگليس در روزنامه "قرن بيستم".
"حقيقت را بايد گفت" شيخ محمد خياباني, صاحب روزنامه "تجدد".
اشاره: هر بار كه فرصت تاريخي دست ميدهد و مقداري اسناد و مداركي از منابع و آرشيوهاي مختلف استخراج ميشود، درك تاريخي ما را از وقايع كودتاي 1332 روشنتر مينمايد. با آنكه سازمان اطلاعاتي سيا از در اختيارگذاشتن كليه مدارك كودتا در آرشيو خود بعد از پنجاه سال به بهانه "امينت ملي" ممانعت ميورزد،(1) اطلاعات جديدي از منابع مختلفي در مورد جزييات سرنگوني دولت قانوني و ضداستعماري دكترمحمدمصدق بدست آمده كه در پرتو اين اطلاعات، نتايج سياسي ـ تاريخي تازهاي گرفته ميشود. در ضمن در حال حاضر مركز پژوهشي غيرانتفاعي "آرشيو ملي امنيتي" National Security Archive وابسته به دانشگاه جرج واشنگتن امريكا، با استناد به قانون شفافيت سياسي براي بهدست آوردن كليه اين مدارك، عليه سازمان سيا به دادگاه شكايت نموده است.
متأسفانه شالودة فكري بعضي تحقيقات سادهانديش و غيرتاريخي از وقايع نهضت مليشدن صنعت نفت، تا حدودي سقوط دولت ملي دكترمحمد مصدق را مولود كمبود قاطعيت آن دولت و "اشرافي بودن" وي عنوان كرده، و توجه كافي به كنشها و هنجارهاي سياسي ـ اقتصادي درونزا و برونزا، و پايگاههاي مربوطه عنايت نميكنند.(2) گزارشهاي معدودي از تحليلگران خارجي و ايراني اتفاقات 28 مرداد 32 را خودجوش و قيام درونزا معرفي كرده، بعضي چهرههاي سياسي حتي واژة كودتا را توصيف مناسبي براي وقايع روز 28 مرداد نميدانند. اردشير زاهدي در نامهاي به روزنامة نيويورك تايمز (22 ماه مي 2000) مدعي شده است كه چون قانون اساسي تغيير نكرد، پس اتفاقات آن روز، كودتا محسوب نميشود. شخصيت حقوقي ديگري در ميزگرد صدا وسيما اعلان كرد كه "اصلاً كودتايي صورت نگرفت" ،"تغيير و تحول و جابهجايي قدرت" بوده است، نه كودتا!(3)
همواره بين ناظرين و فعالين، اين يقين وجود داشت كه جريانات مشكوكي كه نميخواستند مسير اصلاحطلبي مصدق سامان پيدا كند، در تماس مستقيم با خارج بودهاند. ولي تا به حال شواهد و قرايني وجود نداشت. اكنون اين شواهد بهصورت مستند وجود دارند كه عواملي با پخش دشنام و بدگويي و با تحريكات مستقيم بيگانه بين روحانيون و دكترمصدق شانتاژ كرده و اختلاف ميانداختند.
قبل از كودتا (زمينه)
تاريخ جامع مبارزات نهضت مليشدن صنعت نفت از حوصلة اين نوشتار خارج است. اين مقاله بيشتر به وقايع روز 28 مرداد و فرآيند جهاني تكيه و توجه دارد. ولي براي نشاندن بحث در چارچوب تاريخي براي نسل كنوني، مقدمهاي هرچند خلاصه لازم به نظر ميرسد. پس از كسب سمت نخستوزيري، اولين بخشنامه صادر شده از دكتر مصدق به شهرباني (با رونوشت به دادگستري)، تأكيد به آزادي بيان داشت، و اينكه مطبوعات به خاطر هرگونه انتقاد يا دشنام به مقام رئيس دولت به هيچوجه تحت تعقيب قرار نگيرند. در آن دوره سانسور مطبوعات در قلمرو كار شهرباني بود و مسئوليت آن با شخصي بهنام "محرم عليخان" بود كه بهوسيلة دكترمصدق بركنار شد. دولت دكترمصدق با وجود كشمكش با توطئههاي استعمار و كارشكنيهاي هواداران دربار، با برخورداري از حمايت آيتالله كاشاني، لايحة قانون صنعت مليشدن نفت را از مجلس گذراندند و در رودررويي با انگليس در دادگاه لاهه پيروز برآمد. به علاوه در عمر كوتاه دولت او تعدادي قوانين اصلاحي، منجمله لايحة قانون كار و بيمههاي اجتماعي تصويب شد.