آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود مدرسه پژوهی راهكار هاي چگونگي علاقه مند ساختن دانش آموزان به نماز جماعت
مدرسه پژوهی نماز جماعت دانلود مدرسه پژوهی علاقه مند کردن دانش آموزان به نماز جماعت نمونه مدرسه پژوهی علاقه مند کردن دانش آموزان به نماز جماعت دانلود مدرسه پژوهی نماز جماعت مدرسه پژوهی با موضوع علاقه مند کردن دانش آموزان به نماز جماعت درسی فایل فایل درسی دانلود مدرسهخ پژئوهی نمونه مدرسه پژوهی فایل های مدرسه پژوهی
مدرسه پژوهی راهكار هاي چگونگي علاقه مند ساختن دانش آموزان به نماز جماعت
فرمت فایل ورد و قایل ویرایش
تعداد صفحات فایل 25 صفحه
شرح مختصر فایل
مقدمه
آموزش و پرورش سنگ زیر بنای رشد و تربیت دانش آموز است. بدون آموزش و پرورش اثر بخش هیچ دانش آموز ی روی سعادت و خوشبختی را نخواهد دید. توجه صرف به علم منهای پرورش، دانش آموز را دچار مشکلات عدیده ای خواهد نمود. در این میان یکی از مسائل تربیتی دانش آموز ان که مطرح است پرداختن به تربیت دینی دانش آموز ان از جمله علاقه مند کردن آنها، به نماز و نماز جماعت است.
ساده انگاری در این مسیر نسل ها را به قربانگاه میکشد وسرمایه های انسانی را تباه می سازد مهم ترین عامل در تربیت نیکو در افراد درک و کاربرد مؤثّر نماز در زندگی است.انجام فریضه ی نماز باعث تربیت صحیح فرد خواهد شد و از این رهگذر نتایج سودمند عاید فرد و جامعه خواهد کرد.
در این میان اهمیت نماز جماعت بر کسی پوشیده نیست و آئین اسلام از بعد اجتماعی مهمّي برخوردار است وبر آن تکیه و تاکید کرده است. برگزاری نماز های روزانه ی واجب نیز به صورت جماعت و گروهی یکی از این برنامه هاست.
احادیث و روایات زیادی در مورد اهمیت نماز جماعت ذکر شده که به چند مورد از آن ها اشاره میکنم.
از رسول خدا (ص) نقل شده: نماز کسی که اذان را بشنود و بی دلیل در نماز جماعت شرکت نکند، ارزشی ندارد. ( رسائل الشیعه،ج5، ص375 ).
در حدیثی تحقیر نماز جماعت، به منزله ی تحقیر خداوند، به شمار آمده است.(من لا یحضره الفقیه،ج1،ص377 )
اگر تعداد افراد در نماز جماعت از ده نفر گذشت حساب آنرا جز خدا کسی نمی داند.( مستدرك الوسائل،ج1،ص 487)
نماز جماعت علاوه بر پاداش های زیادی که دارد، آثار معنوی و اجتماعی و سیاسی و اخلاقی و تربیتی زیادی نیز در جامعه و افراد دارد از جمله جلوگیری از انحراف، افزایش خود کنترلی، افزایش خصلت ها و ارزش های مثبت فردی، کاهش جهل و افزایش ایمان، احساس همدردی وانسانیت، افزایش صبر و استقامت و..............
با همه ی پاداشها و آثاری که برای نماز جماعت وجود دارد، برخی از این فیض بزرگ محرومند و با تأسف شاهدیم که بسیاری به آن بی اعتنا و کم رغبت اندو حتی در همسایگی مسجد به سر میبرند، ولی در جماعت مسلمین حاضر نمیشوند که این موضوع واقعا درد آور است قسمتی از این مشکل متوجه ما فرهنگيان میباشد که سهم بزرگی در این قضیه داریم به همین علت من نیز وظیفه ی تعلیم و تربیت گروهی از افراد جامعه را بر عهده دارم، وقتی مشاهده میکنم که دانش آموزانم با علاقه و رغبت در نماز جماعت شرکت نمیکنند و به بهانه های مختلف از شرکت در نماز جماعت شانه خالی میکنند وظیفه ی خود میدانم با توجه به اهمیت این موضوع به آن حساسيت نشان داده و قدمی در این راه بردارم و با استفاده از روشهای ابتکاری و جذاب و غیر مستقیم دانش آموزانم را با اهمیت نماز ونماز جماعت آشنا سازم و آن ها را به خواندن نماز و شرکت در نماز جماعت بدون اعمال زور و اجبار و ترساندن علاقهمند سازم وبا این کار از بروز بسياری از مشکلات فردی و اجتماعی که ناشی از عدم پرداختن به این موضوع حاصل میشود جلو گیری کنم چرا که بنا به تحقیقات گوناگون بهترین زمان برای پرداختن به مسائل دینی از جمله نماز ونماز جماعت دوران تحصيل میباشد.
هر چند تحقیقات و اقدامات زیادی توسط افراد متخصصین امر در مورد این موضوع انجام گرفته اما این اقدامات کافی نبودن و نیاز به اقدامات بیشتری می باشد.
طی چندین سال تجربهاي که در حيطه كاريمان در مدرسه داشتيم .بیشتر اولیا از عدم علاقه مندی بچه هایشان به نماز ابراز ناراحتی ونگرانی می کردند ومدیران محترم و مربیان پرورشی نیز از عدم علاقه مندی دانش آموزان به نماز جماعت ابراز ناراحتی میکردند در بیشتر مواقع برای شرکت دانش آموزان در نماز جماعت مجبور بودند به روش های نا مناسب مثل ترساندن دانش آموزان از نمره انضباط و غیره بپردازند و یا از روش هایی مثل دادن شکلات یا کارت امتیار روی می آوردند كه اين روشها نيز كارساز نبود چرا که باحذف این موارد دانش آموزان به بهانه های مختلف از شرکت در نماز جماعت فرار میکردند.