آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد ساختار مغز استخوان
با دانلود تحقیق در مورد ساختار مغز استخوان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق ساختار مغز استخوان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق ساختار مغز استخوان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد ساختار مغز استخوان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:53 صفحه
قسمتی از فایل:
ساختار مغز استخوان از دو جهت مورد بررسي قرار ميگيرد:
1) تراكم سلولي:
مغر استخوان يك نوزاد تماماً از سلولهاي خونساز تشكيل شده است. با افزايش سن سلولهاي چربي نيز در مغز استخوان جايگزين ميشوند. به طوري كه در يك فرد بالغ طبيعي 50 درصد از كل سلولهاي مغز استخوان را سلولهاي چربي و در يك فرد 70 ساله سلوهاي مغز استخوان را سلولهاي چربي تشكيل ميدهند.
2) نسبت سلولهاي سازنده ردههاي مختلف
در مغز استخوان فرد سالم نسبت سلولهاي ردههاي مختلف از اين قرار است:
- گرانولوسيتها و پيشسازهاي آنها: 60 درصد
- - رده اريتروئيد: 20 درصد
- لنفوسيت و منوسيت وپيشسازهاي آنها: 10 درصد
- سلولهاي خراب شده و غير قابل قضاوت: 10 درصد
در اين ميان چيزي كه بيشتر روي آن تأكيد شده است نسبت سلولهاي گرانولوسيتي (ميلوئيد) به اريتروئيد است كه به صورت بيان ميشود. اين نسبت حدود است. در عفونتها تعداد گرانولوسيتها افزايش يافته و نسبت افزايش مييابد. و در خونريزيها تعداد رده گلبولهاي قرمز افزايش يافته نسبت كاهش مييابد.
خصوصيات سلولهاي نابالغ
ويژگي سلولهاي نابالغ ردههاي گلبولي به صورت زير است:
1) معمولاً هر چه سلول نابالغتر باشد بزرگتر است. (به جز رده مگا كاريوسيت كه سلول نابالغ يعني مگاكاريوبلاست نسبت به سلول بالغ يعني مگاكاريوسيت كوچكتر است).
2) در سلولهاي نابالغ هسته بزرگ و نسبت هسته به سيتوپلاسم (N/C) بالا است و در واقع قسمت اعظم حجم سلول توسط هسته اشغال شده است.
3) كروماتين هسته سلولهاي نابالغ نازك و ظريف است كه اصطلاحاً آن را يوكروماتين مينامند. هسته سلولهاي نابالغ كروماتين ضخيم و متراكم دارد كه اصطلاحاً هتروكروماتين ناميده ميشود. از لحاظ بيولوژيك يوكروماتين فعال و هتروكروماتين غير فعال است.
4) در داخل هسته سلولهاي نابالغ هستك (نوكلئول) به خوبي ديده ميشود و هرچه سلول بالغتر ميشود هستكها ناپديد ميشوند.
5) غشاء هسته سلولهاي نابالغ ظريف است و داراي تعداد زيادي شكاف براي ورود Mrna كافي به سيتوپلاسم ميباشد.