آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد تاریخچه آب انبار
با دانلود تحقیق در مورد تاریخچه آب انبار در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تاریخچه آب انبار را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تاریخچه آب انبار ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد تاریخچه آب انبار
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:18 صفحه
قسمتی از فایل:
آب انبار در كشورهاي يونان و روم نيز از اين شيوه براي ذخيره آب استفاده ميشد.
آبانبار در ايران
شرايط اقليمي خشك و نيمه خشك بخش عمده اي از ايران، تاثير ژرف و بنيادي در خلق پديدههاي گوناگون معماري اين سرزمين گذاشته است. ريزشهاي آسماني در ايران، به جز ناحيه شمالي و سواحل درياي مازندران، در بقيه نواحي بسيار كم است. به همين دليل، از ديرباز در بيشتر دشتهاي وسيع ايران، براي دسترسي به آب، تلاش چشمگيري صورت گرفته و ايرانيان با بهره جستن از تمامي تواناييهاي خود، دهها كيلومتر قنات حفر كرده اند. آنها در كنار ساخت قناتها و سدها، به ذخيره سازي آبهاي فراوان زمستاني براي به مصرف رساندن آنها در فصلهاي گرم سال نيز توجه داشته اند و براي تحقق اين مساله، «آبانبار» را بنيان گذاشته اند.
آبانبارها علاوه بر نقش مهمي كه در زندگي روزمره مردم داشته اند، از موقعيت خاصي نيز در فرهنگ و اعتقادات مردم اين سرزمين، بهره مند بوده اند. پيوند ميان آب و آيينهاي مذهبي، در دوران بعد از اسلام نيز در ايران ادامه يافت؛ به گونه اي كه نيايشگاههاي آناهيد، جاي خود را به مصليهاي شكوهمند خارج از شهر داد.
آبانبارها در بافت شهرهاي حاشيه كوير، مركز بسياري از آباديها و شهركها و محلهها بودهاند و در بسياري از محلهها بزرگترين و چشمگيرترين واحد معماري به شمار ميروند.
فن ساختمان و شيوه معماري در ساختمان آبانبارها داراي اعتبار خاصي است؛ چرا كه سازندگان اين واحدها با دقت و نكتهسنجي بسيار، به مسايل عمده اي چون ميزان فشار آب بر كف و سطح آبانبار، مساله اندود داخل بنا، تهويه، تصفيه و جلوگيري از آلودگي آب، توجه كامل داشتهاند.
هنر تزيين نماي خارجي اين آبانبارها، به خصوص سردر ورودي آنها و در برخي از موارد، انتخاب اشعار جالبي براي كتيبه بالاي سردر، همگي نشان دهنده آن است كه اين بناها با بسياري از ويژگيها و روحيات ساكنان پيرامون خود، ارتباط نزديك و مستحكمي داشته اند.
دلايل وجودي آبانبار
دلايل جمعآوري و نگهداري آب در آبانبارها را ميتوان به صورت زير دسته بندي كرد:
الف) تبخير شدن آب در اثر تماس مستقيم با گرماي خورشيد و جريان هوا
ب ) فاسد شدن آب در هواي آزاد
ج) گرم شدن آب به علت تابش نور خورشيد
عملكرد و اركان آبانبارها
انواع آبانبارها از نظر نوع عملكرد و اركان :
1. آبانبارهاي خصوصي: اين آبانبارها در خانههاي شهري و يا روستايي، عموما در زير ساختمان يا در زير سطح حياط ساخته ميشوند. مخازن اين آبانبارها معمولا مكعب يا مستطيل هستند و سقفي مسطح يا گهوارهاي دارند. در اين نوع آبانبارها اگر مخزن زير حياط خانه ساخته ميشده، برداشت آب از آنها با دلو و از راه دريچهاي كه در سقف يا نزديك به سقف بوده، به وسيله تلمبه دستي انجام ميگرفته است. اما چنان چه مخزن در زير قسمت مسكوني ساخته مي شد معمولا دسترسي به آب از طريق پاشير صورت ميگرفت. اين مخازن، عمدتا يك هواكش يا بادگير براي تهويه دارند كه تا بام خانه امتداد مييابد. گنجايش برخي از اين آبانبارها براي تامين مصرفي سه تا چهار سال يك خانه، كافي است.