آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد حوزه خليج فارس و درياي عمان
با دانلود تحقیق در مورد حوزه خليج فارس و درياي عمان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق حوزه خليج فارس و درياي عمان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق حوزه خليج فارس و درياي عمان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد حوزه خليج فارس و درياي عمان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:6 صفحه
قسمتی از فایل:
اين حوزه آبخيز با مساحت 437،150 كيلومتر مربع يكي از پهناورترين حوزه آبخيزهاي ايران محسوب ميگردد و رودخانههاي غرب، جنوب غربي و جنوب زيرحوزه هاي سرچشمه گرفته از كوههاي زاگرس و بشاگرد و بلوچستان را در بر ميگيرد. جمعاً 29 رودخانه با مساحت بيش از 1000 كيلومتر مربع در اين زيرحوزه وجود دارد كه يا به درون كشور عراق جريان مييابند و پس از پيوستن به رودخانة دجله به خليج فارس ميريزند و يا بطور مستقيم به خليج مزبور و يا درياي عمان وارد ميگردند. برخي ازبزگترين رودخانههاي اين حوزه آبخيز به ترتيب از شمال تا جنوب خاوري عبارتند از: سيروان، كرخه، كارون، جراحي، زهره، هله، موند، كل، ميناب و سرباز.
در باب اهميت اين زيرحوزه فقط به اين نکته بسنده مي شود که رودهاي دشت خوزستان به تنهائي 30 درصد منابع آب کشور را دارا مي باشندبه گزارش خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين همايش دو روزه كه در دانشكدهي ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزاري ميشود، احسان اشراقي ـ مورخ و استاد دانشگاه ـ در سخنراني با عنوان «صفويان و خليج فارس» اظهار داشت: ظهور دولت صفوي در اوايل قرن دهم هجري قمري كه مقارن با آغاز قرن 16 ميلادي است، يكي از رويدادهاي مهم تاريخ ايران محسوب ميشود. پيدايش اين دولت كه مباني قدرت خود را پس از قرنها پراكندگي، عدم يكپارچگي ملي و نشيب و فرازهاي تاريخي بر وحدت سياسي و حاكميت مركزي و رسميت بخشيدن به مذهب تشيع و مرزهاي شناختهشدهي تاريخي استوار ساخته بود، سبب شد، تا ايران نقش عمدهي خود را در جريانهاي سياسي دنياي اسلام و جهان غرب بتواند ايفا كند.
وي ادامه داد: ظهور اين دولت در عين حال با دوران اكتشافات دريايي در غرب و نفوذ استعمارگران اروپايي به آبهاي اقيانوس هند و درياي عمان و خليج فارس مقارن است.
او افزود: تحقيق در خليج فارس هنوز به كمال نرسيده است؛ زيرا بيشتر مدارك ما دربارهي خليج فارس از منابع يوناني، پرتغالي، اسپانيايي و عرب است، درحاليكه مدارك خود ما در اينباره بسيار كماند و وظيفهي برگزاركنندگان اين جلسه، جمعآوري مدارك و مستندات بيشتر است.
اشراقي اضافه كرد: از نيم قرن اخير، اقدامات مذبوحانهيي در جهت جعل نامهاي تاريخي انجام گرفتهاند كه بيشترين كاربرد آنها را در مسايل سياسي و جعل نام خليج فارس ميتوان دانست.
در اين همايش، سيدجعفر حميدي ـ استاد دانشگاه شهيد بهشتي ـ دربارهي زمانشناسي تاريخي، مدني و فرهنگي خليج فارس ـ به سخنراني پرداخت و گفت: براي پي بردن به عمر زمين، فرضيههاي متعددي ارايه شدهاند، بهطوري كه نخستين خشكي روي زمين را «پانژهآ» گفتهاند؛ اين خشكي پس از ميليونها سال به دو قاره تقسيم شد كه آن دو نيز به سرزمينهاي مختلفي تقسيم شدند و بهدنبال تحولات و لرزشهاي مداوم زمين، 35 ميليون سال پيش، خليج فارس در دنبالهي اقيانوس هند و پيشرفتگيهاي درياي عمان بهوجود آمد و پنج ميليون سال بعد، براثر زمينلرزههاي بسيار، تنگهي هرمز آشكار شد و خليج فارس به درياهاي آزاد راه يافت.
اين محقق تاريخ بيان كرد: از ده هزار سال پيش، يعني از آغاز دوران چهارم زمينشناسي و بعد از آنكه آب آرامش خود را بازيافت و خشكيها گسترش يافتند، تمدنهاي گوناگون در حاشيه و مجاورت خليج فارس پيدا شدند؛ تمدنهايي مانند سومر، ايلام، اكد آشور، هخامنشي و ساساني.
او ادامه داد: خليج فارس از آغاز تا امروز مورد نظر جهانگردان و متجاوزان بوده است، بهطوري كه اروپاييان سالها و بلكه قرنها بر اين نواحي تسلط داشتهاند.
حميدي همچنين با آوردن اشعاري از شاعران پارسيگو، افزود: فراواني اين اشعار، نشانههايي از فرهنگ و تمدن كهنسال اين خليج با عظمت است.
به گزارش ايسنا، مقصودعلي صادقي ـ استاد تاريخ دانشگاه تبريز ـ مقالهاي را با عنوان «مورخان ايراني روزگار صفوي و مساله هرموز» ايراد كرد.
وي در اين مقاله، به پديدهي استعمار اروپايي در قرنهاي جديد از قرن پانزدهم و اوايل قرن شانزدهم ميلادي و تاثيرات آن بر ايران و بخصوص خليج فارس و نيز مساله هرموز اشاره كرد.
عليرضا خليفهزاده ـ محقق تاريخ گناوه و بوشهر ـ نيز دربارهي نقش ديراب در تحولات قرن هشتم خليج فارس و وقايع مربوط به اين مناطق سخناني بيان كرد.