آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد سيماي رودكي از زبان اشعارش
با دانلود تحقیق در مورد سيماي رودكي از زبان اشعارش در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق سيماي رودكي از زبان اشعارش را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق سيماي رودكي از زبان اشعارش ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد سيماي رودكي از زبان اشعارش
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:13 صفحه
قسمتی از فایل:
در پايان روزگار دراز عمر ، تصويري كه رودكي از سيماي خويش در طي يك قصيدة زيبا ترسيم مي كند . اين استاد شاعران كهن را پيرمردي نشان مي دهد خسته و فرسوده ، با دندانهاي فروريخته موهايي از غبار ايام سفيد و بالايي از فشار بار زن و فرزند خم گشته ، كه از ناداري و ناتواني چاره يي ندارد جز آنكه عصا و انبان بردارد و شايد در كوي و برزن مثل گدايان دوره گرد در يوزه كند .
به اين صورت فرسودة خفيف فرتوت ، دقيقي شاعر دوچشم تيره را هم كه فروغ خويش را از دست داده است و يا خود از فروغ بي بهره بوده است مي افزايد و اين مجموعة ناخوشايند درد انگيز تصوير شاعري را نشان مي دهد كه روزگاري دردبار بخارا به شعر و آواز خويش ، و با مربوط و جنگ خوش ساز خويش ، دلهاي نازنينشان و گردنكشان را بدام مي آورده است .
آيا رودكي كور مادرزاد بوده است ؟
از گوشه ها و كنايه هايي كه شاعران نزديك به روزگار او مثل دقيقي ، ابوذر اعتز جوجاني ، ناصر خسرو در باب اين استاد شاعران آورده اند ، پيداست كه او را شاعري نابينا مي شناختند . گفت و شنودي هم كه يك جا بين ابوحيان توحيدي و ابوعلي مسكويه رفته است اين نكته را تأييد مي كند . چنانكه عوضي نيز آشكارا مي گويد كه وي « اكهه بود » و « چشم ظاهر بسته داشت » . اما از سخن خود او آنچه هست ـ بر نمي آيد كه ةمه عمر شاعر يا حتي هيچ روز از عمر او در آن تاريكيهاي بي پايان دنياي كوران گذشته باشد . نه فقط ادعاي «ديدن» در بعضي اشعار او هست بلكه تشبيحات حسي نيز در سخنان او كم نيست . خاصه دنياي رنگ كه بر كوران مادرزاد فروبسته است . در شعر او جلوه يي تمام دارد . بعلاوه آن مايه عاشقيها و دلفريبهاي روزگار جواني كه ياد آنها يام سرد پيري و نيستي شاعر را گرم مي كرد البته از يك مرد عاجز بر نمي آيد ، و پيداست كه بي چشم آهو شكار يك جوان مشك موي و دلربا ، شاعر بخارا نمي توانسته است كنيزكان غزال رم و زيبا را چنان شيفته و بي تاب خويش كند كه با وجود بيم رقيب شبها به پنهان پيش وي بيايند. از آن گذشته روشني و درخشندگي توصيفات و تشبيهات او آن مايه هست كه انسان را در قبول داستان كوري ـ كوري مادرزادي ـ او به شك بيندازد ، و با آنكه در سخنان كوران ديگر چون شباربن برد و ابواسعلاء معزي نيز ادعاي رؤيت هست ، يادي كه شاعر بخارا از روزگار جواني خويش مي كند چنان است كه گويي كوري نيز مثل پيري و سستي و ناتواني فقط در سالهاي پايان عمر به سراغ او آمده است . با اين همه شايد اين احتمال درست نباشد كه او را در پايان عمر ، چنانكه در شرح يميني آورده است . در طي شكنجه كور كرده باشند . هرچه هست تصوير پايان عمر شاعر او را چيزي شبيه به هومر شاعر افسانه هاي يونان جلوه مي دهد و بي شك رودي نيز ، تا حدي مانند هومر ـ پدر شاعران و يار خويش به شمار است .