آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق
با دانلود تحقیق در مورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:12 صفحه
قسمتی از فایل:
انواع سيستمهاي اعلام و اطفاء حريق
الف) سيستم اعلام و اطفا دستي: در اين سيستم از شاسيهاي اعلام حريق در ورودي و خروجي ساختمان استفاده ميشود كه با شكستن شيشه روي شاسي و فشار دادن دكمه، آژير به صدا در ميآيد. در اين سيستم همچنين بايد كپسولهاي آتشنشاني مناسب در محل موجود باشد.
ب) سيستم اعلام حريق اتوماتيك: براي بالا بردن سرعت عمل بجز كليدهاي دستي از حسگرهاي اتوماتيك (دتكتورها) نيز استفاده ميشود. اين سيستم در مكانهايي كه افراد در كليه ساعات شبانهروز در آن حضور دارند به كار ميرود.
ج) سيستم اعلام و اطفاء حريق اتوماتيك: در اين سيستم علاوه بر اعلام حريق از سيستم اطفاي اتوماتيك نيز استفاده ميشود. اين سيستم در مكانهايي كه رشد آتش سريع است يا امكان انفجار وجود دارد استفاده ميشود. انواع سيستمهاي اطفا حريق عبارتند از:
1ـ سيستم اطفاي آبپاش
2ـ سيستم اطفاي باگاز
3ـ سيستم اطفاي با كف خشك
4ـ سيستم اطفاي با گاز هالوژن.
همچنين بايد توجه داشت در سيستمهايي نظير اعلام و اطفاي حريق، ساعت مركزي، وسايل ارتباطي، سيستمهاي حفاظتي و روشنايي اضطراري از يكسو سازها يا باطريها به عنوان منبع توليد نيرو استفاده ميشود.
انواع دتكتورها
در طراحي سيستمهاي اعلام حريق از انواع دتكتورها استفاده ميشود. در اين قسمت به معرفي چند نوع از اين دتكتورها ميپردازيم.
1ـ دتكتور دودي يونيزاسيون: (ISD)
اين نوع دتكتورها حساس به دودهاي مرئي و نامرئي ناشي از آتشسوزي هستند و وقتي واكنش نشان ميدهند كه دود وارده به سنسور آن باعث تغيير جريان يونيزاسيون در داخل دتكتور شود. اين دتكتورها به دودهاي حاصل از سوختن سريع شعلة آتش حساسيّت بيشتري دارند و براي مكانهايي كه حريق باعث دود رقيق ميشود. به كار ميرود. اين دتكتور از مواد راديواكتيو كه محيط اطراف خود را يونيزه ميكنند ساخته شده است و هرگونه تغيير در يونيزه شدن هواي اطراف باعث فعال شدن سيستم ميشود.
2ـ دتكتورهاي دودي فتوالكتريك يا نوري: (OSD)
اين دتكتورها حساس به نورهاي مرئي هستند و داراي پيل فتو الكتريك هستند كه در صورت جذب و يا پخش نور توسط ذرات دود واكنش نشان ميدهند. در يك طرف سنسور اين دتكتورها يك LED مادون قرمز قرار دارد و در طرف ديگر يك فتوسل قرار ميگيرد در اثر دود، نور LED شكسته شده و به فتوسل برخورد ميكند و سيستم اعلام حريق ميكند. اين دتكتور براي مكانهايي كه حريق باعث دود غليظ ميگردد به كار ميرود.