آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد سياست خارجي جمهوري اسلامي از ديدگاه امام خميني(ره)
با دانلود تحقیق در مورد سياست خارجي جمهوري اسلامي از ديدگاه امام خميني(ره) در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق سياست خارجي جمهوري اسلامي از ديدگاه امام خميني(ره) را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق سياست خارجي جمهوري اسلامي از ديدگاه امام خميني(ره) ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد سياست خارجي جمهوري اسلامي از ديدگاه امام خميني(ره)
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:11 صفحه
قسمتی از فایل:
با توجه به اين مسئله مهم كه بخش اعظمي از سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران با آرمانهاي اسلامي و مفاهيم مكتبي آميخته شده است، امام خميني(ره) به منزله بنيانگذار و رهبر اين حكومت، مباني نظري و اصول خاصي را براي سياست خارجي آن ارايه مينمايند. از آن جا كه اين مباني و اصول از جايگاه خاصي برخوردارند، در اين مقاله، تلاش ميشود تا به برخي از مهمترين آموزهها، اصول و اهداف سياست خارجي از ديدگاه امام خميني(ره) با توجه به گفتهها و نوشتههاي ايشان اشاره شود. همچنين رابطه مباني، اصول و اهداف نيز مورد بررسي قرار ميگيرد.
مقدمه
سياست خارجي، همواره و در همه جا، از مناقشه انگيزترين حوزههاي سياستگذاري بوده است، ولي متأسفانه در ايران، اهميت واقعي و نقش آن در رقم خوردن سرنوشت كشور و ملت و زمينهسازي فراز و نشيبها و نيز ارزش بي چون و چرايش به منزله يكي از بزرگترين ابزارهاي تأمين يكپارچگي ارضي، امنيت سرزميني، وجهه و اعتبار بينالمللي، پيشبرد اهداف و برنامههاي ملي در زمينههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و ... چنان كه بايد و شايد، و به شيوهاي علمي بازشناخته نشده است.(1)
و حتي ديگر كشورهاي مسلمان خاورميانه مانند ديگر دولتهاي در حال توسعه، تنها در همين اواخر با خود مفهوم «سياست خارجي» آشنا شدهاند.(2)
علي رغم اين که مسلمانان در صدر اسلام داراي چنين ميراث بزرگ و گرانبهايي بودهاند. چنان که پيشينه سياست خارجي مسلمانان به صدر اسلام و زمان پيامبر(ص) باز ميشود؛ آن جا که پيامبر گرامي اسلام با استفاده از سهم مؤلفه القلوب براي جلب و جذب نظر مساعد جوامع غير مسلمان و يا دست کم، کاهش دشمني و زدودن ذهنيت منفي آنان کوشش ميكرد و موجب اين شده بود که مفهوم مؤلفه القلوب، تبديل به يکي از مفاهيم اساسي سياست خارجي اسلام در زمان ايشان شود. (3) در حقيقت، ايشان هدف خود را در سياست خارجي، انجام رسالت خويش و رساندن پيام الهي به ملل جهان قرار داده بود.(4)
سياست خارجي تمام كشورها در تعامل با محيط است و سياستمداران و تحليلگران سياسي به اين موضوع توجه دارند. امام خميني به منزله فقيهي كه داراي ديدگاههاي سياسي مبتني بر اصول و قواعد فقهي است، درباره سياست خارجي به طور اعم و سياست خارجي حكومت اسلامي به صورت اخص، نظراتي دادهاند. ايشان به پويش سياست خارجي با تأكيد بر گفتمان رشد محور اعتقاد داشتند؛ بدين معنا كه سياست خارجي، به معناي سياست بيروني کشور اسلامي در برابر كشورهاي واقع در فراسوي مرزهاي نظام اسلامي است.
با توجه به اهميت آرا وانديشههاي امام خميني، در اين نوشتار پس از پرداختن به مفهوم سياست خارجي به اصول و مباني سياست خارجي حكومت اسلامي از ديدگاه ايشان خواهيم پرداخت.
مفهومشناسي سياست خارجي
براي ورود به بحث در آغاز بايد به مفهوم سياست خارجي بپردازيم. دانشمندان علوم سياسي و روابط بينالملل، در تعريف سياست خارجي گفتهاند:
جهتي را كه يك دولت برميگزيند و در آن از خود تحرك نشان ميدهد و نيز شيوه نگرش دولت را نسبت به جامعه بينالمللي، سياست خارجي ميگويند.(5)
بر پايه تعريفي ديگر:
تدوين، اجرا و ارزيابي تصميمگيريهايي كه از ديدگاه خاص همان كشور جنبه برون مرزي دارد.(6)
و نيز درباره مفهوم سياست خارجي گفتهاند:
راهبرد يا رشته طراحي شده عمل كه به وسيله تصميم گيرندگان يك دولت در مقابل ديگر دولتها و
واحدهاي بينالمللي به منظور اهداف مشخص اعمال ميشود.(7)
به عبارت ديگر، سياست خارجي، بازتاب اهداف و سياستهاي يك دولت در صحنه روابط بينالملل و در ارتباط با ديگر دولتها، جوامع و سازمانهاي بينالمللي، نهضتها، افراد بيگانه و حوادث و اتفاقات جهاني است.