آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تحقیق درمورد تحليل پديده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاين
با دانلود تحقیق در مورد تحليل پديده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاين در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تحليل پديده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاين را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تحليل پديده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاين ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد تحليل پديده مهاجرت نخبگان بر اساس نظام جهانى والراشتاين
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:13 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه:
با عنايت به اينكه طي سالهاي اخير، موج جديدي از مهاجرت سرمايه انساني از اقصي نقاط جهان به كشورهاي شمال يا اصطلاحا صنعتي به ويژه ايالت متحده آمريكا گسترش يافته است، نويسنده دراين مقاله ميكوشد از منظري نوين نسبت اين پديده را براساس مدل مركز پيرامون يا نظام جهاني والراشتاين تحليل نمايد. بنابراين پس از تعريف چيستي پديده فرارمغزها به دلايل و چرايي روند آن ميپردازيم. سپس تصويري تاريخي از اين پديده را در مقابل ديدگان قرار ميدهيم وآنگاه توضيح خواهيم داد كه نظريه نظام جهاني والراشتاين برچه پايهاي استوار است و در نهايت اينكه چه ارتباط منطقي بين اين مدل تئوريك و پديده فرارمغزها وجود دارد.
1- مهاجرت، فرار مغزها، چرخش مغزها:
بين مفاهيم مهاجرت و فرار مغزها نسبت رابطه منطقي عموم و خصوص مطلق وجود دارد، بدين معنا كه مهاجرت مفهوميعام است كه فرار مغزها تنها يكي از اشكال آن است. مهاجرت داخلي و خارجي، اختياري و غيراختياري، اوليه و ثانويه، محافظهكارانه و بدعتگزارانه، چرخش نخبگان (مغزها) و ... اشكال ديگر پديده مهاجرت تلقي ميشوند. در حالي كه عبارت فرار مغزها(Brain Drain) كه به معني مهاجرت متخصصان و نخبگان به كشورهاي توسعه يافته است «تداعيگر نوعي اجبار در مهاجرت اين قشر نيز هست، زيراdrain به معني خشك شدن زمين، نشانه حالتي از جبر طبيعي است كه مهاجرت را براي بقا و زندگي (در اينجا استمرار حيات علمي و تخصصي) ناگزير ميسازد» اما چرخش مغزها وضعيتي است كه نيروهاي متخصص كشورهاي درحال توسعه به دلايلي نظير ادامه تحصيل و تجربه زندگي صنعتي، به كشورهاي توسعه يافته مهاجرت ميكنند و پس از طي يك دوره زماني براي دستيابي به فرصتهاي شغلي و اجتماعي برتر به موطن خود بازميگردند و برخي ديگر از همين مهاجران متخصص، به صورت مستمر، بين كشورهاي مبدا و مقصد در رفت و آمد هستند.
2- دلايل فرار مغزها: پديدههاي اجتماعي عموما و پديده فرارمغزها خصوصا پيچيده، متكثر، و همواره درحال تغيير و «شدن» ميباشند; از اين روي ميتوان براساس نظريههاي گوناگون به توصيف (چگونگي) و تبيين (چرايي) وقوع آنها پرداخت. محققان عموما پديده فرارمغزها را براساس «مدل جاذبه و دافعه» مورد تحقيق و تتبع قرار ميدهند. از آنجا كه اين مدل شرايط ساختاري داخلي و خارجي كشورهاي مبدا و مقصد را به طور همزمان در فرآيند پژوهش ملحوظ ميدارند يكي از قويترين مدلهاي تبين كننده پديده فرار مغزهاست. با عنايت به اينكه، تمدن بشري، هم اينك به واسطه انقلاب در فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطاتي به طرز كم سابقهاي (اگر نگوييم بي سابقه) دستخوش تحولات بنياني شده است و هر لحظه متغيرهاي نويني نقاب از چهره برميكشند، در ادامه سعي ميشود، پديده فرارمغزها براساس نظريه نظام جهاني والراشتاين تحليل شود.
3- پيشينه تاريخي پديده فرارمغزها:
پديده مهاجرت، تاريخ ديرينهاي دارد، اما مهاجرت انبوه و گسترده انسانها پس از انقلاب صنعتي و گسترش زندگي شهرنشيني رخ داد. در قرون گذشته، شتاب رشد وضعيت اقتصادي و سياستهاي مختلف دولتها باعث شد كه يونانيها، يهوديان، قبايل ژرمن، اهالي اسكانديناوي، تركها، روسها، چينيها و ملتهاي ديگر دست به مهاجرت بزنند ... بين سالهاي 1821 ميلادي و 1924 ميلادي حدود پنجاه و پنج ميليون نفر اروپايي به ماورا بحار و سي و چهار ميليون تن به ايالات متحده آمريكا مهاجرت كردند. مهاجرت متخصصان و نخبگان كه در متون و نوشتههاي مربوطه از آن به «فرارمغزها» ياد ميشود، عمدتا در قرن بيستم مطرح شد. پس از خاتمه جنگ جهاني اول و به قدرت رسيدن هيتلر در آلمان، سياستهاي نژادپرستانهاي تدوين و اجرا شد كه بسياري از اقليتهاي ديني تحت آزار و اذيت و محروميت از حقوق اجتماعي و انساني خويش قرار گرفتند.