آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود کارورزی دبیری 2 رشته الهیات در مورد مرور مباحث فرمت word
مقدمه
فعالیتهای یادگیری، فرصتهایی برای کسب تجربیات مستقیم، ارزیابی و بازاندیشی درباره یادگیری است. انواع فعالیتهای یادگیری که میتوان به آن اشاره کرد، عبارتند از: درگیری تحصیلی، مرور مباحث، سنجش آموختهها، یادگیری مشارکتی، مهارتهای تفکر، طراحی تکلیف، رفع بدفهمی، رفع عقب ماندگی تحصیلی، و ارزشیابی از آموختههای دانشآموزان.
که ما در اینجا به طراحی فعالیت یادگیری برای مرور مباحث می پردازیم.
یکی از مهم ترین ارکان برنامه ریزی درست برای موفقیت در امر تحصیلی،مرورمطالب خوانده شده است.یادگرفتن مطالب بدون طی فرآیند یادآوری فایده چندانی ندارد وبدون آن تمام زحمات دانش آموزان ازبین می رود.
در واقع ذهن انسان پس از مطالعهی هر مطلب آن را در خود ثبت میکند؛ اما پس از گذشت مدتی، همان مطلب کم کم به نقاط دوری در حافظه منتقل میشود. بنابراین برای اینکهدانش آموزهمیشه به مطلبی که مطالعه کرده دسترسی داشته باشد، باید آن را اصطلاحاً دم دست نگه دارد. در دسترس ماندن مطالب تنها با تمرین و تکرار میسر است. تا جایی که اگر تعداد تکرارها به اندازه و منطقی باشد، مطلب برای همیشه در ذهن باقی خواهد ماند. این دقیقاً مثل فرایندی است که برای حفظ کردن یک مفهوم در جعبهی لایتنر اتفاق میافتد.
چنانچه دانشآموزی از ابتدای سال طبق برنامه درس بخواند، این مرور چندباره به او کمک میکند که مطالب را همیشه در دسترس در ذهنش داشته باشد؛ اما اگر در آزمونی غفلت کرده میتواند این اطمینان را داشته باشد که در برنامهی راهبردی، مرور یک اصل پابرجا و همیشگی است.
فواید مرور مطالب درسی
۱- نگهداری مطالب: به کار نبردن مطالب آموخته شده و تکرار نکردن آنها، بهطور قابل ملاحظهای میزان حضور ذهن و یادآوری را کاهش میدهــد. خواندن مطالب، دشوار نیست اما نگهداری آنها به مدت طولانی تا پای کنکور دشوار است. باید بدانیم چگونه مطالب را در ذهن خود نگه داریم و فراموش نکنیم. مرور روشی است که به این نیاز پاسخ میدهد. مرور کردن بهترین راه مقابله با فراموشی است .این مهم است که دانش آموزبداند چگونه، چه موقع و تا چه اندازه مرور کند.
۲- فهم مطالب: مرور تنها برای حفظ کردن و نگهداری مطالب نیست، بلکه در فهمیدن آنها نیز بسیار مؤثر است. برای یادگیری خیلی از مطالب دانش آموزباید آنها را چند بار تکرار کند تا بفهمد، و به خاطر بسپارد.حتی باهوشترین افراد هم برای فهم یک موضوع نیاز به تکرار آن دارند.
۳- تسلط و سرعت: مرور یعنی تکرار، اما نه یک تکرار ساده و معمولی . تسلط به دروس تنها با مرور و تمرین به دست میآید.
۴- یادآوری:مــرور، آمـوختههـای قبلی را مرتب میکند، اطلاعات حافظه را مانند فایلهای کامپیوتری منظم میکند و حضور ذهن و دسترسی به آن فایلها را آسانتر میسازد.