دانلود مقاله نقش زنان در دفاع

دانلود مقاله نقش زنان در دفاع

0 10.4k
دانلود مقاله نقش زنان در دفاع

با دانلود مقاله در مورد نقش زنان در دفاع در خدمت شما عزیزان هستیم.این مقاله نقش زنان در دفاع را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود مقاله نقش زنان در دفاع ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:مقاله در مورد نقش زنان در دفاع

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:5 صفحه

قسمتی از فایل:

 مقدمه :

تاريخ از جنگها و مبارزات زنان نمونه هاي فراواني دارد. هنوز تاريخ هجوم مغول و فعاليت زنان مسلمان و حضور اصيل آنان در صحنه هاي سياسي عصر مشروطيت، جنبش تنباكو و انقلاب اسلامي را فراموش نكرده است و زنان آذربايجاني كه در حملات عثمانيها به تبريز به ياري شوهران و پسران خود مي شتافتند و هر دفعه رشادتهاي كم نظيري از خود نشان مي دادند، زنان ارامنه كه با تركان عثماني مي جنگيدند زماني كه در جنگهاي صدر اسلام و تاريخ اروپا و عهود باستان در هر جاي دنيا دوش به دوش مردان در ميدانهاي كارزار شركت مي جسته اند همه و همه سازنده تاريخ قهرماني هاي زنان جنگاور جهان مي باشد. در اين مقاله اجمالاً از نقش زنان در جنگهاي صدر اسلام و ايران و نظام دفاعي كشورهاي مختلف ذكر شده است .

 

زنان صدر اسلام :

از جمله وظايف مختلف زنان در جنگهاي صدر اسلام عبارتند از :

الف) آبرساني ب) مداواي مجروحين ج) پرستاري از بيماران د) حمل مجروحين ز) حمل تير ح) تشويق مردان به جنگ ط) آشپزي م) شركت در نبرد در صورت لزوم ن) تعمير وسايل جنگي

نمونه هايي از فعاليت زنان در جنگهاي صدر اسلام

ام ورقه دختر عبداله پسر حارث انصاري زني بود كه پيامبر (ص) بديدار او مي رفت و او را شهيده مي ناميد وي قرآن را گرد آورد و به پيامبر (ص) در جنگ بدر عرض كرد آيا اجازه مي دهي همراه تو بيايم تا مجروحين را مداوا كنم و بيماران را پرستاري نمايم شايد خداوند شهادت را به من هديه كند. حضرت فرمود: خدا شهادت را براي تو فراهم ساخته است و همواره او را شهيده خطاب مي كرد تا اينكه در زمان خلافت عمر، غلام و كنيز ام ورقه، را به قتل رساندند و بشارت رسول اله به او به حقيقت پيوست.

اميّه دختر قيس فرزند ابي صلت غفاري مي گويد : با عده اي از زنان قبيله غفّار به نزد پيامبر رسيده عرض كرديم مي خواهيم به همراه تو در اين مسير (خيبر) باشيم تا مجروحين را مداوا كرده و مسلمين را به اندازه توانايي خود ياري دهيم پيامبر (ص) فرمود : ببركت خداوند (بيائيد) . پس از فتح خيبر از غنايم بين ما تقسيم كرده و اين گردنبندي كه در گردن من است به من داد كه به خدا قسم هيچگاه از من دور نمي شود و اين گردنبند در گردن او بود تا اينكه فوت كرد.

صفيه دختر عبدالمطلب در جنگ احد در حاليكه همراه با زنها در برجها و پشت بامهاي مدينه بودند. يك يهودي شروع به بالا آمدن از برج كرد و صفيه شمشير حسان بن ثابت را گرفت سر او را بريده و به طرف بقيه يهودي ها پرتاب مي كند و آنها مي گريزند.

ام الخير البارقيه يكي از دوستداران و مخلصين علي و اولاد او بود و در جنگ صفين مردم را به جنگ تشويق مي كرد و مي گفت: اي مردم بپرهيزيد از خداوند تبارك و تعالي و بترسيد از هولناكي قيامت به كجا مي رويد؟ آيا از جهاد فرار مي كنيد؟ اي سپاهيان با دشمن بجنگيد كه ايشان را ايمان نيست به حق ملحق شويد پيش از آنكه حقوق دين باطل شود.

زرقاء دختر عدي كوفي از زنان صاحب عقل و انديشه و اديب بود و در جنگ حضرت علي(ع) را ياري مي كرد و در ميدان جنگ در مدح امام علي(ع) و برانگيختن ياران او به جهاد گفت: چراغ (معاويه) در برابر خورشيد نمي‌تواند نور افشاني        كند، يكدل و يكزبان بدون هيچ تزلزلي به دشمن هجوم آوريد كه آينده در گرو امروز است.

حضرت فاطمه عليها السلام در جنگ  احد خون از چهره پيامبر(ص) مي شست و همراه 13 زن ديگر خوراكي و آشاميدني بر پشت خود حمل كرده و زخم مجروحان را پانسمان و مداوا كرده و به آنها آب مي رساندند.

حمنه دختر جحش- امّ سليم دختر ملحان- عايشه- امّ عطيه - ربيع دختر معوذ- نسيه دختر كعب

نسيبه دختر حارث- كعيبه دختر سعداسلمي- رفيده- معاذه غفاريّه0 سلمي (كنيز پيامبر)

امّ نسان اسلمي- بكاريه هلاليه- عكرشه دختر اطرش- نمونه اي از زنان مجاهدي بودند كه در بسياري از جنگها وظيفه سيراب نمودن- مداواي مجروحين و انتقال شهدا به پشت جبهه- تهيه تداركات تهيه غذا- وصله كردن مشكهاي پاره در جنگ - تشويق مردان به جنگ را به عهده داشتند و در اين راه بعضي زخمي شده و گروهي به شهادت رسيدند.


4,000 تومان